Tule mukaan seuraamaan Pietarsaaren lukion Comenius-hanketta. Koe matkaajien kanssa So Eco Green -projektin aikana tuleva matkustamisen ilo, tapaa uudet ystävämme ja jaa yhdessä kokemukset, joita tuomme mukanamme kohdemaistamme. Muutetaan maailmaa yhdessä!




sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Italia päivä 4

Terve !
Perjantai oli viimeinen päivämme Italiassa. Aamu alkoi minun osalta kekseillä ja kahvilla. Sen jälkeen lähdimme kohti juna-asemaa viettäksemme päivän Roomassa, mutta koska aikaa oli vielä paljon junan lähtöön, pipahdimme paikallisen kahvilan kautta, jossa joimme cappuccinot ja söimme kroisantit.
Juna-asemalla tapasimme Italialaisen Alession ja Liettualaisen Kamilen. Heidän kanssaan aloitimme matkan Roomaan.

Saavuttuamme tapaamis-paikallemme Colosseumin eteen huomasimme, että kaikki eivät olleet vielä saapuneet. Pääporukan juna oli myöhästynyt, ja saimme oottaa heitä aamuisessa auringossa nelisenkymmenen minuuttia.

 Italialaiset oppilaat toimivat meille oppaina kierroksen aikana.



 Ensimmäinen nähtävyys oli Colosseumi, mutta valitettavasti emme päässeet sisään.



 Kävelimme sitten roomalaisen foruumin jäännösten ohitse.



Seuraavaksi pääsimme Viktor Emanuel II:n monumentin eteen.



Kiersimme majesteettisen rakennuksen, ja lopulta pääsimme katolle ihailemaan mahtavaa näköalaa.





Seuraava kokoontumispaikka oli piazza del Campidoglio. Tämän jälkeen kävelimme Fontana di trevi-suihkulähteelle asti. Se oli viimeinen nähtävyys jonka menimme yhdessä katsomaan.





Kello oli noin 13.00 kun lähdimme yhdessä etsimään ruokapaikkaa. Päädyimmekin pizza-ravintolaan. Syötyämme lähdimme shoppailemaan kaupungille ja sen tehtyä kokoonnuimme Espanjalaisille portaille.
Tämän jälkeen minä, Simone, Alessio, sekä Kamile ja Gabrielè, lähdimme Alession talolle jolloin hän ja Simone valmistivat projektin yhteenveto-videota iltaa varten.

Saavuimme vähän ennen kello kahdeksaa ilta-juhlaan. Juhla oli täynä ohjelmaa (esim. Videon esittely ja Projektiin-osallistumisen-todistusten jako). Söimme myös hyvän ja täyttävän Italialaisen illallisen.
Siihen kuului mm. antipasto (Italialainen tyypillinen alkupala) , 2 eri pasta-ruokalajia, porsaanlihaa, ja keksejä jälkiruoaksi.
Juhlan teema oli vihreä väri, joten kaikilla piti olla mukana jokin vihreä vaate tai varuste.



Illallisen jälkeen menimme vielä baariin, josta sitten lähdettiin koteihimme nukkumaan.

   - Bent Harnist


1 kommentti: